torsdag 4 november 2010

Utflykt till Uddevalla.....

Vi har idag varit i Uddevalla och besökt Bohuslän museum. Det var fyra glada damer från jobbet som for iväg på morgonen. Vi var lite tidiga så då tog vi vägen om Nisses blommor, det är en ganska stor handelsträdgård. Jätte mycket fint hade dom, både prydnader och blommor. Även en stor damm med guldfiskar, stora fiskar.

 Det var inte lätt att få dom stå stilla en liten stund så jag kunde fota dom.

Där fanns också ett stort antal med vita stenar som hade olika texter, citat påmålade. Det var en som jag tyckte var ganska rolig.......
Gjorde som jag blev tillsagd, vände på den och då står följande........lite roligt va det.


Vi åkte vidare till museet där vi åt frukost, jag tog en stor räksmörgås med kaffe till. Den var jätte gooood, fick ha en liten kaka till det kaffet som fanns kvar också.
Mätta o ganska nöjda gick vi runt och tittade på konst, en utställning om Finnväv det var vävt dubbelt. Det var mycket om Uddevalla i äldre dagar, kunde också  läsa om Jon i Kungahälla år 1125, hertiginnan Ingeborg på Bohus fästning på 1300-talet, pigan Kerstin i Ytterby på 1600-talet, änkefru Smitt i Marstrand 1719 och drottning Hedvig Elisabeth Charlotta i Uddevalla 1814.  Ingeborg som gifte sig som 11-åring och fick sitt första barn som 15- åring.


Tog en liten promenad på kajen i det vackra vädret innan vi åkte hemåt.
Jag är så glad att vi kom iväg denna dag, har haft det kanon.
Hemma väntade Kajsa min lilla snörpa. Tog oss en promenad men hade inte tagit på reflexvästen så därför ville jag inte gå upp till vägen för det började mörka. Nu känner jag mig ganska sömnig så i kväll blir det tidigt i säng för annars tror jag att jag sitter vid datorn och somnar. Ha det bra till er alla/kramizar........

1 kommentar:

Ingrid sa...

I uddevalla jobbar min bästa kompis, men bor ett par mil den andra sidan mot Norge till.
Nu ser det ut funka kommentera ;)
Ha en bra helg!!