onsdag 17 november 2010

Brrrrrr va de ä kallt......

Här blåser ikväll uha är rått o sååååå kallt. Kanske inga minusgrader men på morgonen var det. Dimmigt och så där frostigt på träden, var jätte fint. Snorhalt va det också, för första gången höll jag på att köra i diket kände bara helt plötsligt att däcken släppte. Jisses va jag blev rädd kände mig matt i både armar o ben men ni ska veta att det var nån som körde sakta efter detta, kom till stan välbehållen o i tid.
Tog en promenad även idag ca 1 tim. var vi ute, känner att piggare blir man av dessa promenader. Jag hittade en sten som jag skall försöka måla ett tomtehuvud på. Ja annars har det väl inte hänt så mycket annat idag, jo min granne kom så vi tog en fika o pratade en stund.
Hon målar så jätte fint på stenar så jag tänkte att kanske hon kunde hjälpa mig lite att få till det. Det är det här med ögonen, jag kan inte måla snälla ögon dom ser ut som dom är jätte arga för en tomte måste ju ha snälla ögon. Har nu ätit pasta m. köttfärssås, de var gott.
Lite kaffe skulle va gott efter maten, så till kaffet skall jag gå in o kolla vad ni andra har gjort idag.

Ja sånt här kan man hitta i vår Herres hage.


Jag är så fascinerad av vatten som forsar  tycker det är mäktigt.
Denna fors kommer från fjället o rinner ut i sjön. 
När Ronja Rövardotter spelades in gjordes en del scener från just denna fors.Jag tackar för ordet o önskar er allt gott/kram från torpet.

6 kommentarer:

sasfoto sa...

Hej och go´kväll! Kikar in en stund och noterar att ni haft samma väder som här. Var i morse väldans frostigt och halt som attan.
När jag sedan klickade på sista bilden och även fått den större, satt jag en bra stund och bara njöt. Vilken härlig bild av lilla tjejen (?). Hon utstrålar en sådan glädje över att ha haffat hundens nos. En riktig pangbild som du måste vara rädd om!
Ha en bra fortsättning på veckan! /SA

Mita sa...

Jag har suttit och njutit i soffan, men nu kommer snart John Blund tror jag,men först ska Peppevovven kissas gonatt.
Vad fint du gjort här igen. Du är så pysslig,
Kram o suss gott!

Ruth sa...

Så vintrigt och fint det var här inne då, är det din boning på bilden ? Förra natten var det -7* här, men i natt blir det inte så kyligt, nu -1* och det är lite mulet. Skall snart krypa ner i min säng och sussa.
Hopas du får sova gott också / kramen

gunsan sa...

Vilket vinterlandskap du har inne hos dig, vad fint det är;)
Ja det gäller verkligen att ta det försiktigt på vägen, jag var ute o kärde nu ikväll och nog är det slirigt alltid.

Kramizzzzz

ansepanse sa...

hahaha - vi åt också pasta och köttfärssås igår
vilken innerlig tur att du inte for av vägen
jag gillar din bakgrund i bloggen nu - bara så vackert
ha en fin dag vännen - kramar

Ingrid sa...

Här fick man vinterkänslor minsann! Hos mig är det grått och trist ingen snö. Krypa tillbaka i sängen fick jag snällt göra om jag ville eller inte idag. Ryggskott, suck!