söndag 14 november 2010

Söndag kväll

Har idag söndag haft en skön dag, helgat vilodagen. Jag fick ett telefonsamtal från den lille sonen på fm. och han bjöd mig på middag, jo jag tackade så klart ja. Börjar nästan, bara nästan bli lite bortskämd med att bli bjuden på mat.
Pratade sedan med store sonen och dom har fått halsfluss alla tre. Tycker lite synd om dom, inte lätt att vara sjuk aktiv småbarns förälder men med penicillin ska de väl snart bli bra igen.
På tal om barn, jag fick ju mail på morgonen 6 st. med lite roligheter och här kommer ett brev, från sonen till sin far.


TONÅRING I HUSET
 

En pappa gick förbi sin sons rum och förvånades över att se att det var så fint städat och att sängen var bäddad. 
Så fick han syn på ett kuvert som låg på kudden, adresserat till "Pappa".
Med onda aningar och nervösa händer öppnade han kuvertet och läste brevet från sin ende son: 


Käre Far!

Det är med stor sorg jag måste skriva till dig.

Jag var tvungen att sticka med min flickvän, för jag ville undgå en scen med Mor och dig. Jag vet att du och Mor fortfarande tar mig för ett barn, men Far, jag är alltså 17 år gammal och jag vet hur jag skall ta vara på míg själv. 

Jag har funnit äkta kärlek tillsammans med Susanne, och hon är bara så söt. Men jag vet att du aldrig skulle vilja ha henne med på familjekort på grund av piercingarna, tatueringarna och hennes inte så fina kläder och för att hon är så mycket äldre än mig. Också för att hon har fem barn, varav hennes yngsta dotter är i min ålder. 

Men det är inte bara förälskelse. Far, hon är gravid med tvillingar! Susanne säger att vi kommer att bli väldigt lyckliga tillsammans. 

Susanne bor i en campingvagn ute i skogen, och hon har tillräckligt med ved för att hålla oss varma över vintern. 

Vi delar så många drömmar om framtiden. Far, hon säger att hon ska köpa massa dataspel till mig. Susanne älskar barn. Alla hennes barn har olika pappor, men hon säger att med mig är det annorlunda. Far, jag vet att vi kommer att vara tillsammans för alltid. Susanne säger att jag är mycket mera man än de äldre killarna hon har varit tillsammans med. Är inte det sött? 

Susanne har öppnat mina ögon för att hasch faktiskt inte är skadligt. Hon är en businesskvinna eftersom hon odlar sin egen hampa och säljer det för att försörja sin familj. Susanne är duktig med pengar; hon byter lite av sitt hasch till kokain och ecstasy med grannarna. De andra som bor i skogen är också företagsfolk. 

Du skall inte vara bekymrad för mig. Jag är väldigt lycklig! En vacker dag är jag säker på att vi kommer och besöker er, så ni kan få se era barnbarn och mina styvbarn. 


Med vänliga hälsningar, 

Er son

P.S. 

Far, inte något av det som står här ovanför är sant. Jag är hos Kalle. Jag ville bara berätta för dig att det finns värre saker i livet än betyget som ligger i skrivbordslådan. 
Ring mig när det är säkert för mig att komma hem ...
  

Nu önskar jag God natt med en tavla som min pappa hade ovanför sin säng när han var liten. Jag tycker den är så fin o roligt att ha som minne. 
Tackar för era på hälsningar här hos mig idag/kramar5 kommentarer:

Fenixmonas sa...

En väldigt smart gosse det där...visst finns det alltid det som är värre...hehehe...Kramiz

Rantamor sa...

*ASGARV* den var bra...hahaha
Ett gott skratt är inte så dumt så här på en måndag.
Tack för titten inne på min blogg och för gratulationerna på vår 40 år tillsammans.

Ha en finfin måndag.

Ruth sa...

Så lyxigt det är när man får sätta sig vid ett matbord där andra har stått för maten, å'så himla gott allting smakar, även en ostmacka smakar godare en hemma vid matbordet.

Den historien är alltid lika rolig haha.
Kramen

Gilla sa...

Kul att du hittade in till mej i min blogg.

Historien din var verkligen rolig och överraskande. Tavlan vet jag är en Hummeltavla. Jag hade själv ett par när jag var barn. Det finns små porslinsfigurer också.

Jag tittade in först hos din släktblogg. Det var intressant, för jag kallar mej för folklivsforskare. Jag har nämligen en hel del brev, dagböcker och annat dels kopierat och dels i original. Allt har jag skrivit in i min dator.

Ha det allra bäst.

Gilla

Margit sa...

ja det var en "rolig historia" Tur att den inte var sann..pappan han hann nog bli lite nervös...han...
kram!