måndag 27 december 2010

Slappardag....

Hejsan där ute i vida världen. Har idag haft en vilsam dag gjort minsta möjliga. Varit runt o kikat på bloggar med virkat, sytt o hantverk så roligt att se allt fint som görs i stugorna. Önskar att min lust till att göra saker skulle vakna till liv men en vacker dag kanske den infinner sig. Jag fick av min syster i julklapp små tavlor att brodera men har sedan tidigare en massa som ligger, påbörjade. Ja en spark där bak kanske skulle hjälpa men jag är nog inte ensam om att spara på påbörjade saker.


Var inne hos Lilitha o läste om de övernaturliga och de är något som jag tror på. Vad det sen är som ibland kan uppenbara sig, ja de vet jag inte.
Hunden o jag var en kväll ute på en promenad och helt plötsligt kände jag att något gick bakom mig. Kajsa blev så rädd så hon for framåt o jag blev så rädd så ja blev iskall. Vad det var, ja inte vet ja men kanske hunden jag hade innan Kajsa, Smulan som var med på promenaden.
Här i torpet har jag sett skuggor som går utanför fönstret säkert bara nåt ljusfenomen men man vet ju inte. 
Min hyresvärd försökt skrämma mig en gång genom att berätta om en dam som hette Karin som bott här i torpet för länge sedan, hon lär ha visat sig eller spökat men skrämma mig,nä det gick inte. Hon är välkommen om hon nu skulle dyka upp, tror ja i alla fall. 
Tidigare ikväll när jag satt vi datorn så ska ni veta att uppe på vinden sprang det, små fyrfotiga grå gestalter skulle ja tro att det var. Kanske katten skulle släppas upp o göra en runda.
Nä nu får ja nog sluta med detta om spöken o annat osynligt, kanske nattsömnen blir lidande.
Igår låg ett litet rådjur under en gran bakom garaget o vilade sig, väldigt orädd men tyvärr var det dött idag, stackars liten. Grannen är snäll o matar djuren för dom har de svårt i all denna snö att hitta mat men det hade inte hjälpt detta djur.
Det är väldigt fint i naturen nu med all snö, tog en promenad tidigare idag. Önskar jag hade haft kameran med men inte, mob. tar inte så bra kort men jag hinner kanske en annan dag för de lär nog inte försvinna i brårasket.


Liten filmsnutt som jag önskar er en God natts sömn med.
Ha en go dag önskar torparmor med kramizar från torpet.

11 kommentarer:

Ruth sa...

Själv så har jag varit sjuk i dag och legat på sängen. Har upplevt en del saker här i stugan, men nu börjar det bli lugnt här efter all renovering. Jag vet att det finns sådant som vi inte kan se, men väl känna och som ställer till det lite då och då, så jag tror precis som du på det övernaturliga. Det finns saker som sker som inte kan förklaras.
Kramen

Lillemor sa...

God morgon!
Vad skönt att du slappat och tagit det lugnt.
Jag tror på det övernaturliga,har varit med om en del saker som inte går att förklara.
Vackra vinterbilder
En skön dag önskar jag dig
Kram

Fenixmonas sa...

Godmorgon min vän! Ja, det finns mycket mellan himmel och jord, men det är inte alla förunnat att kunna känna av det...Stackars lilla rådjur, ja de har det svårt nu...Kramiz!

Agge sa...

oj, vad fint du har fått det här inne. Ja, du det här med spöken , tror jag inte alls på. Men man vet ju aldrig förstås.....Det är ju ett spännande ämne
kram

ansepanse sa...

jag tror också lite grann på det övernaturliga, en gång hörde jag helt visst, och det gjorde min dåvarande hund också, steg i trappan nerifrån källaren, hunden gick fram till trappan för att kika och jag är nästan helt säker på att det var hans hund-kompis som hade gått bort tidigare samma år
ha en fin dag - kramar

marita sa...

Hallo
Vad snö du fått,inte alls så mycket hos mej,men det dalar ner små lätta flingor nästan varje dag,men inga mängder.Ja,man kan undra ibland,det här med övernaturliga,men jag har också varit med om konstigheter.När min förra hund bla,gick bort,tyckte jag hörde henne långt efteråt,det var lite otäckt.Stackars rådjur,själv matar jag dom som kommer och hälsar på,kan inte låta bli.
Idag skiner solen från en klarblå himmel,-12,men jag orkar inte njuta,mår inget vidare för stunden.Ha en go dag idag.kramen

Roziez sa...

Så vackra vinterbilder. Även jag tror på det övernaturliga och har upplevt en del. Det är väl trevligt om du har ett "spöke" som ser efter dig i stugan. Fast jag kallar dem hellre andar..Skulle bara kika in och önska dig ett gott slut och ett GOTT NYTT ÅR!
Ha det så gott...kramen Roziez

Tina sa...

Ja du här kommer en till som upplevt det övernaturliga. Har varit på flera seanser. Visst finns dom med oss. Men inte alla som är mottagliga för det.
Jättefina vinterbilder har du ju tagit. Visst är det vackert med all snön. Stackars djur i alla snön. Tur nån matar dom. Men många går nog under nu när det är svårt att finna mat.
Ha det fortsatt gott hos dej.
Kram Tina

ansepanse sa...

Sv: nejdå, jag skämmer inte bort honom
kramar

Fenixmonas sa...

Godmorgon i stugan denna kalla onsdag! Drygt 15 nu på morgonen...Kramiz

Mita sa...

Det övernaturliga har väl alltid fascinerat,jag med min livliga fantasi kan lätt skrämma upp mig själv,hi,hi...ingen att hålla i handen om det prasslar och viskar i vrårna.
Kram vännen!