onsdag 16 november 2011

Frostig natt

Ja efter en solig dag har de blivit en kall natt, var precis ute med Kajsa och nu var det minusgrader. Det var så där frasigt när man går och gräset vitt av frost, de gillar jag. Jocke var me men ville inte va ute vände och gick in igen.

Har passat på och vara ute i det fina vädret som varit idag, soligt o gott.
Satt till och med o tog en kopp kaffe i solen. Ja sedan fick de bli en stilla vals med krattan, ja sista gången för i år. 
Äntligen blev köksgardinerna strukna o uppsatta, mina röd rutiga vintergardiner. Inhandlat nya ljuslyktor till fönstren som också kom upp efter ett väldigt mätande så dom hängde lika.






Var tvungen att plocka lite enris och väcka upp mina domherrar också.
Ja vet ni vad, jag tror det börjar infinna sig lite advent och julkänslor här i torpet och de tycker jag är rätt så trevligt.
Efter allt farande ute o inne sjönk jag ner i fåtöljen med duntäcke på framför tv ganska så trött, skulle se kär o galen men vet inte om de va så bra, nä tycker nog inte det.  Såg därefter på Secret millionaire USA,
uha vad det är många som lever i elände.


Ja tur är väl att jag bor i torpet och nu funderar jag på att besöka John Blund. Hoppas ni sovit gott o vaknar pigga och utvilade till en ny onsdag/kramizar

16 kommentarer:

Fenixmonas sa...

Oj, fint hemma och även här på bloggen! Du är så himla duktig! Ska försöka att hinna med mina fönster i helgen...Kramiz!!!

Lillemor sa...

Så fint du fått på bloggen.
Vilka fina ljuslyktor du köpt.
Tänkte sätt upp mina julgardiner nästa vecka
Nu är det bara att ta rätt på dom vackra dagarna så det bjuds på
En bra dag till dig
Kram på dig

Cina sa...

Ohhh så fint du fått det här på bloggen min vän.
Kanon fina lyktor har du köpt ser ut som snöbollar.
Ja tänker oxåå sätta upp mina julgardiner snart vill ha upp dom tidigt så man får njuta av dom lite längre.
Önskar dig en fin dag!
Kramen min vän.

Anonym sa...

Hej! Vilken vacker header ! Ja här i Björkvik så hade vi -4 grader i natt så jag tror det är den kallaste natten som vi haft i år. Ha en fin dag !

Maria sa...

Ja jag har vaknat denna onsdagsmorgon med frost och härligt väder. Så nu bär det av till jobbet strax. Tack söta för ditt svar. Nu har vi laddat ner version 10 som testdemo så länge. Så får vi se om jag kan klura ut hur det hela fungerar. Spännande.....är det bra så köper vi. Vilket jag tror det är..men övning ger färdighet eller hur. Kram Maria

Anita Lundwall sa...

Blev lite nyfiken på din blogg
Var inne på Ruths, jag tycker din bild är vacker Har du gjort den själv?

Anita Lundwall

Dehäreja sa...

Så fint du har gjort, både hemma och här på bloggen! Hoppas att du får en fortsatt bra frostig onsdag!
Kram till er på Torpet!

Unknown sa...

Åhhh, sååå fiiint Du har det härinne ~~~ och så hemtrevligt med rödrutiga gardiner i fönstren.

Vi har också frostmarker.
Fick en liten sladd med jeepen i en rondell i morse, fastän jag körde såå försiktigt, och efter det så började jag g å försiktigare också ;*)

Förstår att Jocke vände in i stugvärmen igen, det är nog mysigast så, även om det blir roliga tider för hundarna nu snart när snön börjar falla :-)

Kramen från Eva

ansepanse sa...

här har det varit ordentlig frost inatt
jättefina fönsterlyktor, nu vill jag också ta in lite ris och pynta :)
kramar och en fin dag till dig

marita sa...

Oooh,så fint du gjort på din blogg och hemma.Jag har inte börjat än,har inte fått in känslan än.Tack för att tyckte om mina bilder.Här är det både kallt,frostigt och dimmigt på en gång.Vaknade ganska tidigt,men önskade jag fick ligga kvar i sängen,men det går ju inte,när man har hundar som ska ut.Önskar dej en fortsatt fin Onsdag.kram

Love sa...

Helt otroligt vacker header. Jag har tack o lov min vän Ruth som fixar åt mig. Visst infinner sig en skön känsla av att det snart är advent.
Du har fått så fint inne men jag har grejat ute. Satte granris runt altanräcket i går för att ha något att hänga belysningen i.
Ska väl leta fram gardinerna och ljusstakarna snart och kolla så allt fungerar.
Skönt att du har Kajsa för jag tror ingen kommer in när man har hund. Vi blev ju av med våran trädgårdstraktor för något år sedan då fanns inta Gaius annars hade han skällt. Vi hade tur som fick igen den efter ett år då polisen hittade den hos en stöldliga.
Skickar en onsdagskram.

Mita sa...

Vilken adventstämning du har fixat till här,och visst är det mysigt när det frasar i gräset av frosten,vackert är det också.
Fint du fick med gardinerna och nya ljuslyktorna. Nu kan man börja lite eftersom med pyntandet...
Skönt att höra att du låser om dig,
Kram vännen♥

Anonym sa...

Här var det vinterfint vill jag lova :-) Duktig du är med ALLT. Nu du har frosten kommit. Vitt å vackert på morgonen. I dag har dimman legat tät här men i går strålade solen vackert. Vi hade så gott i Dalsland i helgen :-) Du är ju tydligen född i dom trakterna som vi var i ju :-) Teatern var jättekul också :-)
Nu får du kura inne med alla dina kort album och handarbeten. Ingen brist på jobb hos dej inte å det är väl bra när vintern kommer och håller oss inne mera.
Ha det så gott i torpet.
Kramar OM gör Tina

Ingrid sa...

Du är så duktig med din blogg!!!
Ja, jösses vad fort det går nu mot Advent och jul.. kanske dags att börja planera lite?!

Äppelblom sa...

Så mysigt du gjort i fönstren.
Och bloggen - nystylad! Du får nog lära mig hur man gör, för jag skulle också vilja förnya min blogg.
Ha det bra!

Ruth sa...

Så fint och mysigt du har gjort det hemma, förstår att julkänslorna kommer, du har ju gjort alla dessa fina julkort också, då blir man peppad.
Jag struntar också i kär och galen, tror inte det intreserar mig så mycket, varför väcka liv i denna antika serie ?
Tänka sig att det var drygt -4* här i kväll och nu nästan på nollan, vad det har växlat snabbt.
Nu skall jag sova, det drar bakom ögonen.
Natti, natti min vän / kramen.