onsdag 11 maj 2011

Trädgårdsarbete.......

Har idag tagit bort två små rabatter på baksidan. Dom har nog levt sitt eget liv under många år. Massor med växter var det i form av kirskål, jisses vilka långa rötter dom har. Jag hittade 4 blommor inne bland ogräset så dom har jag planterat i rabatten på framsidan. Vet inte va det blir, om dom nu tar sig.

Har tagit fram mina blå prydnads djur och ställt ut, även fågelbadet har fyllts med vatten. Jag hörde på radion att man skall fortsätta mata fåglarna även på sommaren, trodde det fanns tillräckligt med mat för dom ute i naturen nu.

Några bilder från promenaden i morse , Jocke följde med som vanligt.
Han har börjat med att stanna vid en ek sätter sig o väntar på att vi ska komma tillbaka, troligen har han varit i slagsmål där vi går kanske han är lite skraj.
Dessa gula maskrosor lyser så fint, ogräs ja i en gräsmatta men ute i naturen tycker jag dom är fina.
 Nu börjar det att mulna på ordentligt ute, hoppas inte det blir åska. Varken Kajsa eller jag gillar det men lite regn kan det ju bli är väldigt torrt i markerna. Skulle tro att bönderna vill ha lite blött på sina grödor
Uha nu hör jag åskan hoppas den håller sig långt bort.

Önskar ni får en bra torsdag gör vi från torpet/kramizar

10 kommentarer:

Lillemor sa...

Oj vad du jobbar och står i.Så fint du gjort med dina prydnas djur
Många fina kort som du visar för oss
Ha en skön kväll
Kram på dig

Margit sa...

OH!! Vad du har jobbat idag....i rabatten... Förstår att det är sånt som MÅSTE göras..för att det skall bli fint!!!
Så fint du gjort det med de fina djuren...och piffigt!
Kram till dej!!!!

Ruth sa...

Så mysigt du får det i dina rabatter i sommar, trädgårdsarbete är inte riktigt mitt intresse längre, planterar i krukor oftast. Fint med trädgårds-prydnader, det lyser upp så fint. Har satt in gåvan som jag tog med från din boning i går, den lyser så vackert på min blogg.
Du frågade om kajan jag skrev om, den kom till mig ensam som liten ynklig unge, jag pysslade om den och gav den mat, uppblött hundfoder och bröd, den blev riktigt tam och tyckte att han också skulle få bo inne med oss, det var en strid varje dag, men nu tigger den bara mat och lever ett eget liv, men oss glömmer han nog inte så länge han lever.
Hoppas du får en fin dag i morgon / kramen

Gilla sa...

Så fint du kommer att få i rabatterna i sommar. Det är ju härligt att se blommorna växa upp.

Vi har fått regn i eftermiddag och med regnet kom "kylan".

Svar: Jag har faktiskt en tvättmaskin i lägenheten, men tvätten torkar så långsamt då. Idag hade jag 7 maskiner och då gäller torkrummet.

Kram/Gilla

Fenixmonas sa...

Här blev det åska och spöregn...10 mm fick vi, men idag är det nästan torrt igen. Jag har också blå fugurer men bara fåglar...sälen som jag hade gick sönder i vintras då den for i golvet nere i förrådet...Kramiz

Helen sa...

Hej !
Oj vad fint det blev i din trädgård =) Jag höll också på och fixade på tomten igår.Slet med gräsmattan och alla dessa hånfulla maskrososr som vägrar ge sig av.Här i 08-land skiner solen just nu, hoppas att regnet håller sig borta. Önskar dig en jätte fin dag ! kram Helen

ansepanse sa...

jag letade efter mitt fågelbad igår men hittade det inte, har du gjort din själv? den är så fin
en bra torsdag till dig - kramar

Anonym sa...

Vad fint du gjort utanför huset :-) Visst är det ljuvligt nu i försommartid med allt som poppar upp ur marken. Maskrosen är en vacker blomma du det tycker jag men inte i trädgården. I går fick vi ett ordentligt åskväder här och 8mm regn. Snabbt kom det å snabbt gick det över.
Ha det fortsatt gott min vän.
Kram Tina

Mita sa...

Härligt med trädgårdspyssel,avkopplande även om det frestar på rygg och leder.Man får ta lite fikapauser emellanåt,*ler*..
Vilket fint fågelbad du har, jag hade också ett, men det sprack sönder så vattnet läckte ut. Får väl införskaffa ett nytt. Jag matar faktiskt mina pippisar än,full fart är det,
Kram vännen!

Doris sa...

Så fina dina blå djur är, ja naturligtvis de "äkta" också ;-).
Sköt om dig !
Kram