måndag 9 maj 2011

Magnetröntgen.........

Har idag varit på magnetröntgen i Uddevalla. Gert var snäll och körde mig dit trots att han inte mår så gott, super förkyld är han den stackaren.
Nu har jag då konstaterat att cellskräck hade jag inte i alla fall, det tog ca 45 min. Ja hade blivit längre tid kanske det inte hade gott så bra. Det som var det värsta var när dom tog bilderna då blev det ett otroligt oväsen. Jag hade hörlurar på med radio väst men till o med radion överröstade den. Ibland fick jag riktigt anstränga mig för att höra radion, ja himmel o pannkaka vilket oväsen.


Bild jag lånat på nätet

Ja det var skönt att komma ut därifrån få en macka och styra färden hem igen. Väl hemkommen fikade vi för något kaffe hade jag inte druckit innan vi åkte på morgonen, oj va de va gott. 
Tog sedan en tur in till affären och handlade lite mat, det blev en sväng förbi handelsträdgården också. Ja där skulle man kunna gå länge och bara titta o njuta. Köpte två växter som jag har planterat i var sin ampel, Bloddroppe o Million Bells.  När detta var klart tog Kajsa o jag en promenad, det var jätte skönt. Var bara tvungen att ta ett kort på förgätmigej som ju är Dalslands landskapsblomma, hittade också några violer.

Nu blommar Jätteramsen, den är lite lik liljekonvaljen.Har varit en ganska händelserik dag men nu tror jag det är bra för denna dag. 

Lite Dalslänsk dialekt, Jag skall ta kväll.

Så nu önskar jag er en God natt o trevlig dag imorgon.10 kommentarer:

Anonym sa...

Gott att du inte har sällskräck när du ska in i den. Jag tyckte det var jobbigt när jag röntgade huvet. Kändes jobbigt för jag fick ett visir som dom knäppte framför ansiktet. Övriga kroppen var lättare. Ett herrans väsen för den du så det är gott att lyssna på nått under tiden.Nu hoppas vi på ett bra svar på den också. Så fina bilder du tagit igen min vän. Tack du lärde mej namnet på en blomma som jag hittat men inte visste vad den hette. Jätterams heter den tydligen. Hittade den i en gammal ödeträdgård i fjol. Ha det gott.
Kramar OM

Mita sa...

Ja det var en händelserik dag du haft.Jag håller med, det är ett fruktansvärt oväsen i dom där. Till sist försöker man bara tänka bort eländet,
Vackra blommor du köpt,det är läge för det nu när solen och värmen kommit,
Kram vännen!

Fenixmonas sa...

En sådan underbart vacker tid just nu! Magnetröntgen hade jag nog inte klarat av...det var tufft gjort...Kramiz

Lillemor sa...

Tur att du inte har cellskräck, jag skulle nog inte ha fixat det
Så många vackra kort du tagit på alla vackra blommor
Ha nu en skön dag och ta hand om dig
Kram

Anki Nilsson sa...

Magnetröntgen..har jag gjort en gång o jag var mest nervös innan jag åkte in..*ler*. De bästa med dem är att resutltat efter är bra, vilket jag hoppas ditt är.

Nu blommar de, så gott nu när man kan plantera lite blommor vid sin knut...så fina du funnit. Älskar din bakgrund här, den passar dig som handen i hansken.
Kramiz Anki

Eva sa...

Skönt med lite vila efter en sån dag :-)
Hoppas att resultatet av Din magnetröntgen visar på bra.

Jag har också rullat in i en sån där mackapär några gånger, trots fobiska inslag vad gäller trånga utrymmen...

Hoppas Din dag blir fin, bland solsken och vackra blommor ~~~~

Kram, från Eva

Gilla sa...

Oj, så mycket du hann med på en endaste dag. Jag har aldrig genomgått magnetröntgen, men som litet barn blev jag röntgad med dåtidens apparat. Jag hade TBC i lungorna och den röntgen som fanns då var minsann skrämmande nog för en 2-3åring. Men jag blev frisk så småningom.

Det var fina blommor du köpte också. Och att den blomman hette Jätterams hade jag ingen aning om. Tur att man har vänner på nätet, så man kan lära sej nåt nytt.

Svar: Det var ju bra att jag kunde roa dej en stund.

Kram/Gilla

Marias Hörna - Njut av livet sa...

Vilka härliga bilder du lagt ut. Och vad skönt att röntgen gick bra. Ha det så gott vännen kram från Maria

ansepanse sa...

förstår att det var skönt att komma ut efter de där 45 minuterna, håller tummarna för att allt är bra med dig vännen, ja där är vi lika - jag skulle också kunna gå och titta på växter hur länge som helst, förgätmigej har vi i massor i vår trädgård, vi har en naturdel som är helt översållad av dem nu och lyser ljusblå, jag skulle också behöva köpa några växter att hänga här på altanen vår
en superfin tisdag till dig och bamsekramar

Cina sa...

Först ber jag om ursäkt att jag ej vart här och hälsat på! Men det har vart lite rörigt kring mig ett par dagar nu.

Härliga bilder du visar upp som vanligt.
Och Leo har blivit så stor och en riktig liten goding är han.

Roligt att din mamma kunde komma över på lite mat. Klart dom blir trötta men säkert tycket hon det var mysigt!

Ja du magnet röntgen är inte roligt.
Vet inte om jag skulle klara av det.
Jo det kanske jag skulle öra.
Men jag vet att det är ett herrans liv.

Blommor brukar jag sätta ut till morsdag så det får väl bli så i år oxå.
Älskar att gå o titta på allt som finns på
blomster trädgårdarna.
Vi måste nog köpa oss en ny vindruva det ser ut som om den oxå har frusit för oss denna hemska vinter!

Önskar dig en bra kväll min vän!

Kramen