tisdag 3 januari 2012

Jag blir inte klok på detta...

Nä på detta konstiga vädret, såg på löpsedeln att det liknades vid en bomb, blåsten som skulle komma. Ja så heter den ju Emil inget kvinnonamn denna gång. Tar nu min kvällskopp med kaffe och passar på att skriva lite här. 
Har inte hänt så där över sig mycket här idag, jo min bil är på verkstad igen. Åkte in å handlade förut och jisse va den lät rena rama raggaråket, avgasröret sönder igen. 
Har även pratat med en gammal go vän jätte trevligt att snattra bort en stund. 
Kikade runt igår på bloggar som handlade mycket om inredning å då gärna vitt å mycket som såg gammaldax ut, ja lite slitet å nött.
Jag har ett skåp som min mamma köpte till sin mamma för så där en 70 år sedan kanske det skulle kunna bli ett objekt å måla.
Vet inte om mamma skulle tycka de vore en bra idée men skall kanske i så fall inte berätta det innan.

Jocke ligger gärna högst upp på detta skåp så därför kan jag inte ha så mycket där, han ligger där å sträcker ut sig å vips har grejorna åkt i golvet.
Tack för pratstunden, vi önskar er en bra dag 
kramizar från torpet


17 kommentarer:

Unknown sa...

Märkligt väder nu...! Här regnar det, igen, och markerna är bara isfläckar och smuts.

Ett sånt fiiint skåp!
Det skulle säkert bli fint i vitt också.
Ibland undrar jag varför jag börjat måla möblerna härhemma vita...egentligen...men, så kommer jag fram till det jag tyckt enda sedan 70-talet, att det skapar en ljusare känsla, som jag tycker mycket om :-)
Jag ville måla mina väggar ute i Farmors hus, jag hade övervåningen där, vita också...men se, det fick jag inte ;*)

Jobbigt när bilen går sönder :-(
Bra att den kan lagas i alla fall!
Här, är det nog mest rost, och skrot snart ;*)

Ser att Din klocka här är över midnatt, så jag säger välan ~ Sov Gott ~ nu, och tackar också för pratstunden...

Kramen från Eva

Fenixmonas sa...

Godmorgon! Här har då inte märkts så mycket av denna Emil...kanske han kom av sig på vägen och det var ju bra i så fall! Just nu är det fem plusgrader ute och ingen snö! kramiz

Lillemor sa...

Håller med dig om att vi har konstigt väder, här har det regnat sen i går kväll.
Hoppas att du snart får tillbaka din bil.
Vilket fint skåp och det är klart att Jocke vill ligga högst upp och spana efter matte
Ha en bra dag
Kram på dig

Ove C. sa...

07:14 2012-01-04 God onsdag morgon Maria!
Vackert skåp du har. Det har blivit på modet att inreda med gamla möbler och det är kanske inte så konstigt eftersom det var rent hantverk från början till slut.
Läser att ni har regn i söder. Här hos mig är det bara vitt och åter vitt. Det har snöat i 1 ½ dygn hos mig, men natten till onsdagen har det varit uppehåll. Idag onsdag vid 16-tiden skall det komma in ett nytt snöfallsområde som skall ligga kvar till torsdagens morgon. Huga! Huga!
Önskar Dig Maria en trevlig helg. Kramiz på avstånd!

Anonym sa...

Hej! Här har det regnat och blåst hela natten och barometerns visare pekar rakt ner i golvet. Jag tror inte jag upplevt ett så lågt lufttryck förut. Ha en fin dag

Britt-Inger sa...

Go´morr´n Maria :)
Jag älskar inredningsprogram ! Vill gärna göra en massa men det stannar oftast (ja, nästan alltid) vid tanken.
Oftast skulle det bli för dyrt, eller för jobbigt, åsså tanken om det inte skulle bli bra... Ja, jag har hur många funderingar o blir då så osäker.... O Alf tycker som vanligt att det är sååå bra ändå, haha....
Sen stannar det som vanligt vid drömmar :)
Skåpet är jättefint o skulle säkert bli mycket fint som vitt !
Brukar du måla om o tapetsera ofta ?
Vilka bloggar brukar du besöka för att få tips ?
Jag vill ha nya tapeter i köket o vet inte alls vilka som finns just nu. Det är nämligen 27 år sedan vi tapetserade vårt hus, så du förstår ju själv att det inte händer så mycket utöver drömmarna :)
Ha en bra dag ! Blir jätteglad om du kan ge mig några förslag till olika inredn. bloggar.
Kramar till dig från mig.... tack föresten för att du besöker min blogg o skriver i den :) Det värmer !

Evashusotorp sa...

Önskar dig oxå en bra dag , och akta dig för Emil när du går ut med vovven.
KRAMAR
Eva

Cina sa...

Emil har inte visat sig här uppe hos mig ännu hoppas han tog en avstickare o inte kommer.
Visst har man drömmar om att göra om.
Jag har en massa avlutade möbler som min pappa fixat till o nu är jag i valet o kvalet om jag ska måla dom vita eller låta bli.
Tänkte ju göra om i sovrummet o börja med en ny säng o sedan tapetsera o lägga klickgolv men det kanske stannar vid tanken vem vet. Är ju inte så lätt när vi båda har så ont i våra kroppar o inte orkar. Men ny säng det ska vi köpa. Skulle så gärna vilja ha svart grått o vitt i sovrummet men vi får se vad det blir.

Regnar här hos mig idag är lite trött på detta skitväder nu. Jag längtar otroligt mycket till våren nu!

Ha en fin dag min kära vän!

Kramen

Sladdertackan sa...

Vädret är verkligen ur led i hela världen! Jag såg en dokumentär i går kväll där det förutspåddes att det skulle bli ännu värre framöver, kanske skulle hela städer försvinna i översvämningar eller jordbävningar.

marita sa...

Ja,man blir inte klok på detta väder.Visserligen har vi inte haft det lika illa som på andra håll,men det räcker.Tyvärr verkar det som moder jord gör lite som hon vill,det är inte bara detta konstiga väder hos oss,det är ju alla andra saker som händer ute i världen,jordbävningar,vulkanutbrott,jord skred,som det här i Norge.Tack för dina rader,ja,jag vet,jag är en velpanna,kan inte bestämma mej,ibland tycker jag bara skriver om ingenting igentligen.Önskade jag hade en bättre skrivförmåga,och något roligare att skriva om.Otroligt fint skåp du har,älskar gamla saker.Önskar dej en bra dag.kramar

Ruth sa...

Tror att det skåpet skulle bli väldigt snyggt antikvitt, vitt är så fint när man har färger runt omkring för övrigt, så slå till !

Här har det kommit mycket snö sedan i går em. tung blöt snö, hoppas det kan hålla sig på minus nu så det får ligga kvar och byggas på.

Hoppas ni slipper allt det gråtrista utevädret och får uppleva lite vinter som hör till denna årstiden, men det tycks som att vi snart har bara 3 årstider.

Ha en riktig bra dag, hoppas din bil snart är frisk och rullar igen.

Kramen vännen.

ansepanse sa...

vilket härligt gammalt skåp, det kanske skulle bli fint med vit färg men jag tycker nog att den är fin som den är också, så Jocke har den som sin utsiktsplats :) härligt med djur
ha det gott du också
bamsekramar vännen

Roziez sa...

God fortsättning i stugan...
Tack för ditt besök hos mig, så synd att du inte kunde kika vidare på min hemsida.Det är ett serverfel på domänen där jag har mina sidor, de jobbar med att fixa till det. Märkte inget själv förrän jag fick förfrågningar från besökare.
Jasså det är en Emil som är i farten å stormar runt, trodde det var ett nytt "fruntimmer" jag. Det är sannerligen upp o nedvända världen. Det är sannerligen ett ursnyggt skåp du har,lika snyggt i vitt som som det är.
Önskar dig en trevlig trettondagshelg och att du får vara frisk och kry nu på detta nya året. Kram Roziez

Gittans Pysselsida sa...

Lyckliga dig som har ett så vackert skåp...måla det i vitt eller pärlgrått om du inte vill ha det som det är.
Kram Inga

Gilla sa...

Synd om dej att du har besvär med bilen igen.

Man säger ju att man inte ska varken måla eller ta bort färg på gamla möbler, för de skulle tappa i värde då. Men det skulle nog bli vackert med ett gräddfärgat skåp. Det är ju snyggt ändå.

Sv: Jag älskar tulpaner så här års. De vittnar om att våren inte är så förtvivlat långt borta ändå.

Jag skurar handvävda mattor, sen jag tvättade ett par i maskin som min syster hade vävt till mej. De tålde inte det, så när vi nu köpte denna bestämde jag mej för att aldrig tvätta i maskin mer.

Kram/Gilla

Mita sa...

Vi verkar få stå ut med detta blåsande denna varma vinter. Fast Emil blev inte så mycket med här tack och lov. Fint skåp, ja det är populärt att måla allting i vitt.Bara det inte tar överhanden.
Trist med bilen, man är ju så beroende av den så fixa och betala måste man..
Kram vännen!

Äppelblom sa...

En kvällshälsning! Nu har jag blivit sittande alldeles för länge vid datorn igen. Har förutsatt mig att jag skall minska ner lite på datortiden och göra något nyttigare istället. Ibland är det svårt, för det är trevligt att gå ut och kolla vad ni andra har för er. Det är väl tidens gång förstår jag att hänga med på alla nymodigheter.
Kram och ha det gott i torpet!