tisdag 24 januari 2012

Hej igen....

Nu har det hunnit att bli tisdag, jag började skriva på måndag kväll men hittar inte ord för att få ihop de. Det händer inte så mycket utan dagarna flyter stillsamt fram. 
Jag måste nog snart ta mig i kragen och försöka få ett liv utanför detta torp. Har funderat mycket på vad jag skulle kunna göra, ju mer man tänker, nä drömmer om vad ja skulle vilja göra så blir jag bara deppig. Nej man får lära sig att ta dagen som den kommer och försöka göra det bästa av den.
Helgen har varit bra vete sjuttan vad jag gjort men virkat har det blivit så nu är Miras dockfilt klar. Tänkte försöka mig på att virka en kakburk som Mira kan ha till sina virkade kakor. Snart får jag väl förbud att virka mer till henne av föräldrarna.

Idag fick jag sådan lust att åka till stan å handla, Gert kom hit på fika och då frågade jag honom om han hade lust å följa med. 
Det hade han så vi åkte till Kvantum och handlade mat.
Vi skulle ta en sväng till mamma också så innan tog vi vägen förbi
Blomsterhallen och köpte en Orkide till henne. Ja det blev allt blommor till mig också en bukett tulpaner och två engelska pelargonier.

Avslutar med en liten dikt.

Ge livet en chans!När du tittar på havet och vågornas dans, 
är du väldigt liten och har inte en chans. 
Kom med på livets resa i sägnernas karneval,
 snart är du gammal och sliten och har inget val! 
Nu dansar solen som ger dig dina strålar och i djungelns mitt, aporna vråla. 
Ta för dig av livet, för snart är den slut, 
liksom  blomman i tiden som  också sipprar ut. 
                                                                                                                    Katrin Klaassen

Nu önskar jag er en fin tisdag/kramizar från torpet

14 kommentarer:

Fenixmonas sa...

Blommor gör människan glad...i alla fall tillhör jag de människor som glädjer mig åt blommor. Fast här kan jag inte ha någonting för här är det alldeles för mörkt...Jag saknar mina stora träd och vackra gröna slingerväxter...nu är det konstgjort överallt, utom i sovrummet där jag kämpar med de få som finns kvar...för att åtminstone få nattluften lite syreastt. kramiz

Lillemor sa...

Blommor är bara ett måste,tulpaner hör till dom blommor jag gillar.Så kul för din mamma och få lite besök.Är som du skriver att dagarna bara flyter på.
Mycket vacker dikt
Ha det gott och var rädd om dig
Kram

Ove C. sa...

Mina blommor vilar som bäst eftersom större delen av dygnet fortfarande är mörkt här vid kanten av Polcirkeln. Mulet väder ger inte mig eller blommorna bättre ljus.
Just nu minus 15 grader och varmt och gott i stugan.
Bra jobbat med ”Virkeriet” och en fin dikt i slutet av bloggen.
Önskar dig en av dom bästa dagarna på Torpet!
Kram och på återhörande!

Ruth sa...

Det är inte alltid det sker en massa saker att skriva om. Tycker du att du vill vidga din vardag så börja på någon kurs, det drar igång en massa sådan nu den här tiden.
Tror inte att föräldrarna säger stopp för virkat så länge ditt barnbarn glädjs åt det du gör och det är ju finfina saker du lagar.
Blommor piggar upp i fönstren denna årstiden, det gör en glad.
Ha en fin dag min kära !
Kramen.

Gilla sa...

Du hittade ju massor av ord till slut. Det är inte alltid lätt att hitta nåt att skriva om.

Fina blommor och fin dikt fick du ju till det med också.

Sv: Den filmen fick jag i ett mejl för mycket länge sen och jag har gått/suttit och tänkt många gånger om det gick att lägga in den i bloggen och det funkade ju. Visst var han arg, killen. :(

Visst är han snäll min lille Gubbe.

Kram/Gilla

ansepanse sa...

vilken fin filt till dockorna :)
finns det alltså redan blommande pelargonier att köpa? är det inte väldigt tidigt? fin är de i vilket fall
bamsekramar vännen

Evas Pyssel sa...

Håller med dig...det blir mycket innesittande den här tiden. Helt annorlunda när våren kommer. Bra att du kom iväg till stan och fick härliga blommor med dig hem. Det muntrar upp. Skulle också vilja ta en tur till stan, men när jag tittar ut på min igensnöade bil tappar jag den lusten. Fram med lite garner och virknål och så en brasa.Och en kopp kaffe. Det blir finfint !! Kram på dig. /Eva

~ Eva ~ sa...

Jag tycker att det stillsamma livet där i torpet, låter alldeles lagom händelserikt...även om jag förstår att du längtar efter något mer ibland.

Åhhh, så fin mormorsrutefilt du virkat!
Hihi, jag tror nog att Miras föräldrar vill att du virkar...ännu mer :-)))

Det snöar så fint hos mej nu ~~~

Kramen från Eva

Äppelblom sa...

Ja, den här årstiden speciellt kan det bli lite tråkigt och man kanske inte har samma lust att ta sig för med saker. Ibland kan det räcka med att åka till affären och där kanske man träffar på någon bekant som har tid att prata bort en stund. Det är tur att du har din vän Gert.
Igår hade jag en f d arbetskamrat här och vi satt i 6 timmar och pratade. Ja, vi hann äta lunch och fika också. Hon gav mig ny energi, så idag gör det inte alls något att det bara är jag och katten hemma.
Kram

Marias Hörna - Njut av livet ♥ sa...

Lite blommor förgyller vardagen. Och snart kommer våren. Vilken fin dikt du bjuder på.

Goa tisdagskramar från Maria ♥

Britt-Inger sa...

Engelsk pelargonia... DET var det länge sedan jag hade.... Dom är så fina tycker jag. Har inte så många blommande krukväxter, det är av den anledningen att en av sönerna blev allergiker. Men nu när vi oftast är ensamma så skulle jag nog kunna unna mig en nån gång :)
Söt den blev filten ;)
Kramen till dej....

Mita sa...

Du virkar så mycket fint och du skriver så inlevelsefullt tycker jag.
Vilken vacker dikt du har där.Sånt gillar jag verkligen...
Kram vännen!

Sladdertackan sa...

Blommor är ett måste, det finns inget som piggar upp så bra som en vacker blomma.

Kram

Mita sa...

Gokväll vännen, sitter du uppe och fixar med dina alster, eller knappar på datorn? Dags för mig att krypa i säng.Ögonlocken faller ihop snart..*L*...
Kram vännen!