tisdag 10 januari 2012

Ett minne blottSå här fint var det när jag vaknade i morse, snö som låg så fint och solen som strävade, jätte fint. Ja nu är de ett minne blott, man får inte var glad så länge. 
Några som blir glada  i morgon,förhoppningsvis, är fåglarna.
Jag har idag smält billigt margarin, blandat med fågelfrö och havregryn. Hällde upp det i muffins formar, satte i snöre å nu är dom i frysen för att stelna riktigt ordentligt.

 Har två små rum på övervåningen här i torpet, det ena har jag som förråd, nu skall det andra få bli mitt pysselrum.  Hade först tänkt att det skulle få bli gästrum men så blir de inte nu. Trappan upp är inget vidare att gå i, smal, korta steg och brant som de ofta är i gamla hus men nu har jag fått till de, går som en dans både upp å ner, ja ner kommer man ju alltid.

Har städat av där idag och sedan får jag vänta tills jag får hjälp att ta upp möblerna som skall vara där.
Har lite svårt att känna mig riktigt hemma här vet inte varför men har funderat på om de kan finnas några gener i mig av något vandrande folk.
De skall bli bra tror jag i alla fall att ha ett rum till mitt pysslande,
ja det gäller att tänka positivt. 
Har funderat mycket på det idag, positivt tänkande om man skulle kunna lura hjärnan. Finns något som heter kognitiv terapi det är säkert jätte bra om man kan. Något som i bland kan reta mig, nä kanske inte reta men ja undrar i alla fall, varför skall det behövas dessa bokstäver å siffror när man har skrivit en kommentar, verifiering. Har nu vänt på de hela å tänker att det blir träning på att komma ihåg memorera, ja kan de va kognitivt tänkande kanske.
Nä jisses vad jag svamlar om nåt ja inte förstår mig på eller så gör jag det, ja förstår mig på.
Imorgon är en ny dag, ja då gäller de till att ta nya tag kanske äntra trappan med lite saker som skall upp.
Nu slutar jag med detta tjatet men funderingar har jag.

Önskar er en finfin dag/kraaaaaam från torpet

poems-desi-glitters-8

17 kommentarer:

Gökboet sa...

Ett pysselrum.. Det var väl positivt om nåt, du som så ofta "scrapar" (scrappar) ä, skit samma hur det stavas, du vet vad jag menar, med dina vackra kort!
Men du, det tar allt ett bra tag att bo in sig och trivas så där riktigt i en ny bostad. Det kommer nog ska du se!

Varm kram!

Gilla sa...

Så bra att du är mån om småfåglarna när snön har kommit. Här har man matat fåglarna redan innan och då har det varit med brödrester och gästerna har då varit skator och fiskmåsar. Det är för sorgligt att man är så dum, för det är ju råttorna som äter upp det som blir över.


Så skönt med ett pyssel-arbetsrum. Det skulle jag också vilja ha. Men vi har ju bara två rum och kök, så det faller på en endaste gång.

Sv: Jag blev faktiskt riktigt lessen, när du beskrev din otur i allt.

Tack för tumhållningen, men jag tror inte på nån storkova alls.

Kram/Gilla

Ruth sa...

Ett pysselrum så mycket som du pysslar är ett bra tänkande, då behöver man inte röja undan efter varje pysseldag, smart ! Att ha ett gästrum ? hur ofta har man gäster som sover över, det sker inte varje vecka.
Synd att du inte fick behålla det vita på marken, här skall det komma mera i natt, nu -13* rena mildvädret, men snön håller sig kvar.
Kram vännen !

Fenixmonas sa...

Idag har all snö regnat bort och det är massor av plusgrader! Jag är jätteglad för detta men SMHI hotar ju med mera snö och riktigt kallt nästa vecka! Kramiz

Gittans Pysselsida sa...

http://frugarman.blogspot.com/search/label/Bloggskola
där kan du hitta lite "matnyttigt"...det var en sida som jag också ska läsa igenom...sprang förbi den igår.
Ja ,snön blev kortlivad...kvitta kan det nästan..nu vill jag ha VÅR....det låter mysigt med pysselrum på vinden...men ta det försiktigt i trappan.....vi hyrde ett gammlt torp i många år...i Bullaren...där var en trappa upp till ett förråd som nog hade varit sädesvind...på den tiden hade jag en sambo som var duktig på mycket...och vi bodde hos folk som tyckte det mesta var OK...så det blev 2 jättefina rum uppe med en riktig trapp...jag fick det ena rummet till vävkammare....ojoj det var tider det..nää nu ska jag inte trötta dig med mitt förra liv
Så fint du gör för fåglarna
Ha en fin dag
Kram Inga

Lillemor sa...

Vackert kort med snön men det verkar som det är ett minne blott.
Så smarrigt du gjort åt fåglarna.
Ett pyssel rum för dig är väl kanon men ta det försiktigt i trappan
Ha det gott vännen
Kram

Anonym sa...

Hej! Igår blev Lilly ett år äldre nämligen 60 år. Vi ska fira henne i helgen då hon jobbar i veckan. Ha en fin dag !

Evashusotorp sa...

Va härligt att ha plats för ett pysselrum, det är verkligen nåt jag oxå önskade att jag hade tillgång till.Var försiktig i trappan, den ser brant ut.
KRAM
Eva

Sladdertackan sa...

Ett pysselrum, det borde alla ha! Och vad småfåglarna ska bli glada, de får ett riktigt kalas.

Du har också ordverifiering när man ska lämna kommentar hos dig. Så det blir till att plita i lite extra bostäver och siffror.

Kram

ansepanse sa...

nu är fåglarna glada som besöker ditt torp :)
du får vara försiktig i den där trappan
kramar vännen

Evas Pyssel sa...

Vilken gullig vers du slutade med !!! Snällt av dig att fixa mat till fåglarna. Ifjol gjorde jag sådana i parti och minut, men nu kan de nog hitta mat lite varstans. Vi har bara våra vanliga fröautomater och nötpåsar. Så roligt för dig att få ett pysselrum. Jag är så glad åt mitt. Där kan man rumstera om hur som helst . Det blir ju stökigt omkring en när man håller på. Lycka till med rummet. Kram Eva

Mita sa...

Oj vilken trappa, vi har en ganska brant källartrapp,men man vänjer sig.Däremot om det kommer nån på besök som aldrig gått i den,då tycker dom den är lite läskig..*L*...
Ett särskilt pysselrum tycker jag låter kanonbra. Det kanske går att kombinera till övernattning också.
Vad gott du gjort till dom små fågelvännerna,visst är det roligt att sitta och titta när dom äter.
Ha det fint vännen
Kramizar♥

Oljekritan sa...

Vad bra du har det...ett pysselrum!! Jo men visst, det är bara att slå till..-och bo på landet i Torpet.Du inspirerar mig..ska hitta det snart Kram till dig,.karina

Tina sa...

Suveränt med ett pysslerum ju. Då behöver du inte plocka bort allt när du pysslat. Mycket enklare att bara sätta sej och lika lätt gå därifrån :-)
Snön jag den hade vi i knappt en dag du. Här finns i alla fall inte ett korn kvar. Å kvitta kan det känns det som. Ja visst var det vackert men här blir ju bara slask alltid ju. Ha det gott i Torpet önskar Tina och kramar OM

~ Eva ~ sa...

Å, så gott småfåglarna får!
Önskar att jag kunde mata fåglar här där jag bor nu, men det går inte för sej.
Min barndoms vintrar bestod alltid av en kärve på gården, som Farfar kom hem med ♥

Det där med att inte riktigt kunna acklimatisera sej, känner jag igen ;*)
Jag är ju sån numer, så att skulle jag flytta härifrån idag, så skulle jag inte ens minnas att jag har bott här, imorgon.
Så liten betydelse har den här platsen faktiskt för mej, även om jag älskar dom egna livsrummen väldigt mycket.

Det låter finemang med pysselrummet du ska fixa iordning :-)

Positivt tänkande är bra.
Och såna där siffror...kanske det finns genom min kommentarsgranskning...hmm *fniss*

Önskar Dej en go kväller, och natt.
Nu ska jag ut ett par svängar med vovvarna, och...vi har snö kvar :-)


Kramen från Eva

Fenixmonas sa...

Godmorgon på torpet denna torsdag! Ännu en dag med plusgrader så jag slipper att vara rädd när jag ska iväg till jobbet denna dag! kramiz

Ove C. sa...

07:06 2012-01-12 God torsdag morgon Maria!
Har tassat in på din blogg och tagit del av vad du skrivit, men liksom vad dina vänner har svarat. Fina svar från samtliga. Snön ligger vit och vacker runt om mitt lilla hus och fortfarande cirka 50 cm snödjup och just nu -7,0 grader. Jag tassar ut och ”hotar” att komma tillbaka. Blink.
Ha det bäst vännen och akta dig för trappan! Kramiz!