söndag 25 september 2011

Dopamin brist

Ja det är så jag mår som om dopaminet i hjärnan inte funkar. Vet inte vad man har för symtom men tror att dopamin har nåt med glädje o allmänt välmående. Igår kände jag mig som skit men måste ju göra nåt, gräsklippare åkte ut, jag drog i det förbenade snöret men tror ni den startade, nä. Vore bättre att ha ett bä som klipper gräset.




Ja stå då där tänkte jag och föll ner på knä, rensade i rabatterna och klippte runt kanterna med en sax. Satte om mina jordgubbsplantor o fick bort krukorna. Sådde ju frö som skulle blivit stora fina krasseplantor men när jag rensat så var detta allt som kommit. Ja man får glädjas åt det lilla.





Nu skulle det väl infinna sig nåt glädjerus men nej, bara ren skär ilska. Gräsklipparen var mitt mål gick dit o talade om att nu j....r ska du starta, drog i snöret o den startade. Ja nu fick jag även klippt gräset, jo jag kände mig ganska nöjd men jisses vad ont i kroppen det var nog latmasken som härjade.
Sovit gott inatt och vaknade ganska utvilad i morse men lite knepig i skallen morgonkaffe o lite dator plus Alvedon så blev det någon form av fart på kroppen. Rensat i uthuset o kört skräp till återvinningsstationen så nu har jag fått in mina utestolar. Ja dom säger "att med ont ska ont fördrivas" så nu får vi väl se om det kommer nåt dopamin. 


Nu avslutar mormia för idag o återkommer en annan solig dag.
Kramizar från torpet


13 kommentarer:

Maria sa...

Oj oj vad du har farit runt som en turbo....bar jobbat. Önskar dig fina dagar kram Maria

Dehäreja sa...

Men jisses va du har jobbat! Hoppas belöningen kommer i form av den efterlängtade Dopaminkicken!

Kram!

Britt Inger sa...

Hoppas du känner dig piggare o gladare i morgon iaf :)
Precis som du skriver känns det ibland, man bara blir förbaskad o vill slänga något i golvet ;)
Som tur är så händer det inte varje dag, hehe....
Va glad jag blev när jag såg att du uppdaterat. Det är ju hur många bloggvänner som helst som inte är inne o uppdaterar som förr :( Vore synd om man tappar varandra....
Ha en fin vecka, kram från mig :)

Evashusotorp sa...

Åh jösses vad du fick mycket gjort, trots brist på "gladhormon" om jag oxå kunde få en sån där kick.
Kramar / Eva

Äppelblom sa...

Hej igen!
Idag har vi haft ungefär samma sysslor du och jag. Åkte till torpet tidigt i morse och jag har grejat med blommor både ute och inne. Kastat gamla blommor, rensat ogräs, fyllt igen otaliga gropar i gräsmattan, så att jag slipper vricka mig när jag går. Jordgubbsplantorna visste jag inte vart jag skulle sätta eftersom jag inte fått iordning pallkragarna ännu. Jag har suttit på trappan och druckit kaffe och klappat katten och så småningom återvände "gnistan" när solen plötsligt tittade fram. Säckarna med skräp får åka till sopstationen en annan dag, för hos oss är det inte öppet alla dagar.
Ha det bra och hoppas du piggnar till snart.
Snart blir det sängen för min del, för jag har planerat att åka till sta´n imorgon och handla födelsedagspresent till en 6-åring.
Natti-natti!

Gilla sa...

Himmel som du har jobbat och stått i idag. Jag har inte ens varit utanför dörrarna. Men jag har skrivit desto mer. Det blev inlägg i Reseguiden, inlägg i min Reseblogg och sist ett inlägg i den vanliga bloggen.

Svar: Det är ju trevligt med torghandel. Det skulle vi få ha för jämnan.

Vi har ju börjat ta hand om Baloo, när hans Matte jobbar, precis som när Noack levde. Vi älskar detta lilla liv.

Hade maten inte varit kvar där, så hade jag nyckel till deras lägenhet, så jag kunde hämtat mat där.

Kram/Gilla

Mita sa...

Herregud tänk vilken bensin ilskan är,och vad mycket du fick gjort..*ler*.. klart du ska känna dig nöjd och belåten. Min buskkrasse blev så liten och ynklig, och den blommade inte förräns nyligen,så dags då,fast bättre sent än aldrig,hehe...
Ha det gott vännen,
Kramiz!

Fenixmonas sa...

Då får du återkomma varenda dag denna veckan, om SMHI håller vad de lovat denna gång! För enligt rapporen så ska det bli sol hela veckan! Kramiz!!

Lillemor sa...

Oj vad du farit runt som ett skollat troll.
Vad skönt att du fick igång gräsklipparen
Ha det bra och ta det lite lugnare
Kram min vän

Cina sa...

Oj vad det jobbat och det hjälper att bli förbenad ibland då kan vad som helst hända.
Till och med gräsklipparen hoppar igång inte illa.
Ta nu och dra ner lite på tempot och ta igen dig så skall du se att glädjen o allt kommer åter.
Önskar dig en fin ny vecka!
Kramen

ansepanse sa...

det var din ilska som behövdes för att gräsklipparen skulle bli lite rädd och starta :)
hoppas att du känner dig bättre idag vännen
Sv: jag når bättre över hela bordet när jag sitter mellan stolarna så där :) puzzlet är på 1000 bitar så det tar ett tag innan jag lagt hela
bamsekramar och en fin dag till dig

Sladdertackan sa...

Så som du håller på så är det väl inte konstigt att du är trött? Men, jag vet hur det känns, jag har varit pigg som en mört nu i en och en halv vecka och nu börjar nedgången igen. Den avslutas sedan med migrän i tre dagar. Usch ja, hormonerna borde ju lugna ner sig någon gång.

Ruth sa...

Du har varit otroligt ihärdig och duktig. Min gammla gräsklippare var så där tjurig som din tycks vara. Man skulle trycka 3 gånger på denna bollen på sidan för att få fram bensinen, men kom underfund att jag var tvungen trycka 7 gånger, så då startar den. Nu regnar det för fullt här, inte en dag och natt utan regn. Fick klippt gräset i går det var skönt, längre mellan varven nu, hoppas det snart blir slut. Dopamin är inte det lugnande ? Adrenalin är inte det upp och hoppa, tjolahopp..
nu skall jag hänga tvätt, tror maskinen har stannat.
Ha en fin vecka vännen.
Kramen