söndag 13 februari 2011

Hej igen....

Hejsan på er, ja nu är jag hemma har varit det några dagar.
Tackar för era goa o värmande kommentarer. 
Besöket hos läkaren gick både bra o dåligt. Har fått en tumör som skall behandlas med strålning. Läkarna sa att det skulle gå bra så då får man tro på dom. Mår ganska bra trots allt och har ingen större oro, nja inte än i alla fall. Det som blir är att jag måste vara i Göteborg 5 dgr. i veckan men har ju både son o bror där så tak över huvudet skall de nog bli.
Oh idag söndag går flyttlasset till mitt nya lilla torp skall bli så skönt. Christian o Gert har varit här idag o hjälpt mig att packa, jisses vad kartonger det är högt o lågt men nästan allt är i lådor eller säckar. Håller just nu på att frosta ur kylen, frysen är klar. När det är klart får jag nog gå o lägga mig så jag är utvilad imorgon.


Jag hoppas ni får en bra söndag så hörs vi igen/kramizar från Maria

26 kommentarer:

Anki Nilsson sa...

Nej men, en tumör. Fy, då håller jag alla tummar och tår för att läkaren har rätt och att de får bort den o du blir friskförklarad. Inget vidare alls sånt där.

Kul att du äntligen är på flytt. Så gott, skönt du fått lite hjälp med packningen oxå.

Kramiz i natten

Lillemor sa...

Håller tummarna att allt går bra för dig och att dom får bort tumören
Hoppas att flytten oxå kommer att gå bra
Ha det gott och var rädd om dig
Kram

Fenixmonas sa...

Godmorgon i stugan! Då ska vi absolut tro på läkaren för idag är det skickliga och behandlingsmetoderna är oftast effektiva! Hoppas det går bra med flytten så du får det lugnt omkring dig! Kramiz

Ruth sa...

Kroppen kan verkligen ställa till det, hoppas att strålningen tar bort det dumma som har slått rot i din kropp, det brukar fixa sig med strålningen så du slipper annan jobbig behandling. Håller tummar och tår för dig.
En stor dag för dig när det är flytt, synd att det är så kyligt ute bara, klä dig gott när dörren står öppen. Önskar dig lycka till med allt.
Kram vännen / sköt om dig väl !

Ingrid sa...

Usch och fy!!! Vi har levt med "den skiten" nära oss under lång period. Två av mina barns "svärmödrar" har och är drabbade. Det är en tuff period där livet och humöret åker berg och dalbana. Och hur man reagerar på strålning (och cellgifter) är ju så olika. Alla runt omkring berörs ju. Skönt du har nära och kära runt dig när du är där. Tror det är a och o att ha medmänniskor nära, kunna prata, och/eller skriva av sig lite oro. Kram och önskar dig lycka till i Nya torpet!!

ansepanse sa...

nej, vännen, hoppas och tror att allt kommer att bli bra och att tumören försvinner, precis som läkaren sa till dig, tänker på dig
skönt att du har dina kära nära dig, och all lycka med flytten så att du får komma till lugn och ro
bamsekramar från ansepanse

marita sa...

Nej,det var inget roligt besked,men det går jättebra.Tack för din kommentar hos mej,och lycka till med flytten idag.Här har det varit ännu kallare,-26 i morse,brrrr.
Lycka till med ditt nya hem.många kramar

Anonym sa...

Kommer att gå bra ska du se. Vet ju att du kommer att få en tuff tid nu. Har ju haft det i vår familj också (dottern).
Men det har hänt mycket i behandling på senare år som tur är. Dom har kommit långt.
Å kom ihåg att om du mår bra eller mår dåligt så kan du alltid dela det med oss här. Många är vi tyvärr som varit i kontakt med denna sjukdom så lite kan man sätta sej in i hur du har det.Gott att du har son och släkt i Göteborg också.
Flyttar du redan ! Trodde det skulle vara till våren. Så gott för dej att hinna komma i ordning nu innan behandlingen börjar.
Glöm inte vila nu i allt ståhejet.
Kramar OM dej gör Tina och sänder varma tankar och styrka

Love sa...

Hej kära vän!
Det var länge sedan jag var här för även här är det jobbigt med min man.
Livet har inte bara glädjeämnen utan ibland får man en storsmäll. Förstår att din oro är svår men lita på doktorn och se dig om ett par månader i det mysiga torpet.
Då blommar det runt knuten, fåglarna sjunger för dig, och du och Kajsa kan ta härliga promenader.
Barn o barnbarn är som den bästa medicin och du har många runt som hjälper och stöttar.
Har läst igatt här hos dig och så mycket vackert du gjort bra terapi och när kylan är jobbig får man sitta inne och pyssla.
Visst är djur kloka. Gaius sover på golvet nedanför min säng men om jag är ledsen o gråter så smyger han upp och slickar mina tårar. Sen ligger han tyst o stilla bakom min rygg. Det händer aldrig annars så dom förstår så mycket och är underbara.
Tack för att jag hittat dig i torpet och kom ihåg att jag tänker på dig även om jag inte skriver så ofta.
Just nu har det varit några bra dagar men vi väntar på besked och tyvärr är det nog inte så roligt.
Styrkekramar från
Love.

Cina sa...

Men lilla gummsan vad är det jag läser....tumör nääää inte roligt. Men du skall se att dom fixar nog till så den försvinner illa kvickt. Var sitter den?
Lita på DR och sedan är det ju skönt att ha sina nära och kära i närheten.
Tänker på dig!!!!

Härligt med flytten oxå.Såååå mysigt det kommer att bli i Vår och Sommar.
Ett riktigt mysigt torp har du hittat.
Avundsjuk det är jag för jag skulle mer än gärna bo i ett sådan.

SUPERDUPERBAMSEKRAMEN!!!

Rantamor sa...

Hoppas att flytten går bra idag, det kommer säkert att trötta ut dig, för det är inte lätt att flytta, hoppas att du får god hjälp med allt.
Inget kul med tumören som dom hittat , hoppas att det går att åtgärda med strålning, och att tumören sitter på ett "bra" ställe.
Håller alla tummar för dig vännen.

Ha en bra dag trots jobb med flytten.

Evashusotorp sa...

Hej!
Skönt att prognosen för din tumör är god, det blir väl förstås en jobbig tid att vara hemifrån under veckorna men huvudsaken är att du blir frisk.Kul mitt i allt att du får flytta och göra det mysigt i det gulliga torpet.
Ta det lungt!
Kram
Eva

Gilla sa...

Det kommer att gå bra. Tro mej. Jag har haft det i min närhet. Först Sibbe, som blev strålad och han är friskförklarad. Sen min dotter, som blev opererad i bröstet och sedan både strålad och medicinerad. Hon är också friskförklarad. Man kan så mycket idag, så jag är säker på att du också får den bästa behandlingen.

Skönt för dej att du har både bror och son i Götet, så du kan ligga över. När Sibbe behandlades fick vi åka från Hbg till Malmö 5 dar i veckan också. Vi körde bil fram och tillbaka. (Han, för jag kör inte längre.)

Svar: Vi kommer att ta det lugnt idag, eftersom vi var på nyinvigning i puben i går kväll och blev bjudna på både mat och dryck.

Ha det allra bäst.

Kram/Gilla

Mita sa...

Men vännen, då ska jag verkligen tänka på dig och hålla alla tummar och tår att dom gör det bästa för dig så du får bli frisk sen.
Skönt att du får hjälp med flytten,hoppas du kommer till ro där och kommer trivas.
Varmaste kramen till dig!

Britt Inger sa...

Jobbiga besked det där. Men du får verkligen tro på din doktor !! Allt går ju framåt hela tiden. Får man fråga var den sitter ? Du behöver inte berätta om du inte vill, jag bara undrade. Vet själv att fantasin o rädslan kan härja hårt med en när nått otrevligt händer. Du ska se att du kommer att fixa detta !! Skönt att du slipper cellgifter o allt det för med sig !!
Skickar en stor korg med kraft o styrka till dig att ta med på behandlingarna !!
Kram, kram på dig !!

Roziez sa...

Sänder dig en stor styrkekram på Alla Hjärtans Dag! Tänker på dig och hoppas allt kommer gå bra med både behandling och flytten.
Stor kram Roziez

Ruth sa...

Tittar in för att ge dig massor av kramelikramar denna "Alla ♥-ans dag" !

Lillemor sa...

En bra Alla hjärtans dag till dig
Kram

ansepanse sa...

en massa hjärtan till dig vännen ifrån ansepanse
hoppas flytten gick bra
bamsekramar

Cina sa...

Önskar dig en Trevlig Alla Hjärtans Dag!
Stor kram på dig!

Marias Hörna - Njut av livet sa...

Hej!
Nu kommer en liten utlottning på Marias Hörna. Och med den vill jag önska en fin Alla Hjärtans Dag.
Kramar från Maria

Mita sa...

Här kommer en varm go Alla hjärtans kram till dig vännen!

Gökboet sa...

Å hej Maria, vad jag tänkt på dig!

Tumör, bara ordet skrämmer ju vettet ur en, men med dagens teknik och mediciner botas ju dom allra flesta. Skönt attt slippa operation och sytostatika!!!
Vilken tur att du har både brorsan och sonen i Götet då! Hoppas att du kan ha med dig älsklingarna Jocke & Kajsa också. Våra husdjur gör ju underverk med oss människor, eller hur?!

Till våren sitter du och njuter för fulla muggar vid ditt nya fina Torp! Det är väl en härlig sak att se fram emot....

Varma innerliga kramar!

sasfoto sa...

Håller tyummarna för dig, att allt ska sluta lyckligt både vad gäller behandling och flytt.

Anonym sa...

Hoppas att allt går bra nu....

kram på dig

Doris sa...

Tänker på dig och håller tummarna !
Sköt om dig !
Kram