lördag 8 januari 2011

Inget speciellt....

Händer vad idag, säkert inget speciellt som vanligt. Vet inte om det var så rätt att flytta hit till torpet. Ja det kanske är det dåliga vädret som påverkar. När jag mådde som sämst för några år sedan sa jag alltid, flytta vill jag o långt in i en skog så jag slipper se en människa. Nu gör jag det men va det så mycket bättre, med facit i hand, nej inte blev de så bra vilket gör mig lite sorgsen. 



Min sysselsättning för tillfället är att använda psp till mina bilder, detta är pappa o min farmor. 


Flytta till lägenhet är väl inte riktig vad jag vill heller men vi får väl se vad som händer. Idag har de snöat igen men för tillfället uppehåll. Kanske skulle jag åka ut en sväng men tror det är riktigt halt idag. 
Tittade på Let´s dance igår, det var många som var duktiga. Tror det kan bli en bra omgång, visst är det medryckande, kommer på mig själv med att jag sitter där ler.
Jag väntar på garnet som jag beställde o beskrivningen på virkade kakor. Kikade igår igenom mina backar med pyssel för att se om de fanns nåt garn som jag kunde gjort nåt av men de fanns inte så mycket bara en massa annat material. 
Bild från Ateljé Margaretha.

Nu kom min lilla snörpa o pockar på uppmärksamhet. Får väl försöka ta mig i kragen och gå ut med henne. nej promenad blir det inte men en av fördelarna att bo här är ju detta att hon kan gå ut själv. Nej jag skall gå med henne så får jag också på samma gång se om det är halt.

Promenad bild från igår, ja hon letar efter nåt.


Ja nu ska ja ta mig i den där kragen som ja inte har men ut ska jag gå.
Skall när jag kommer in besöka era bloggar och se om det hänt nåt roligt hos er.

Ha en go dag önskar jag och skickar med en Kram från torpet

23 kommentarer:

marita sa...

Hello
Solen försvann,nu snöar det för fulla muggar.Du frågade om jag kunde göra bakgrunder med PSP?Dom sista jag haft,har jag gjort själv,men om det är rätt,vete fåglarna*L*.Jag har bara öppnat en tom bild,1270x768,sen lagt in det jag vill ha,så som det ser ut hos mej,slagit ihop,sen har jag fått minska ner,med bildpunkter,till 1000x605.En sak jag lärt mej på sistone,är att man lägger in en sak på ena sidan,sen går man till skikt,dublicera,sen till bild,spegla,och vips,lägger sej kopian på exakt samma plats på motsatta sidan.Sen när jag ska lägga in det,använder jag mej av en befintlig mall,den enkla,går till bakgrund,öppnar där man väljer bakgrund,sen väljer överför bild.Då går man bara till den mapp man har bakgrunden,överför den,så vips är den där.Sen kan man välja om den ska rulla med sidan,men den bocken har jag tagit bort,men där det står rotera inte,trycker man ner,och trycker sida med sida,som står längst ner.Där som texten står,är transparent.Så min bakgrund är stilla,men där man skriver rullar.Det är svårt att förklara så här,men om det är något,så skriv gärna till mej privat,så ska jag försöka hitta en enklare förklaring,hoppas jag.Bilden där uppe sen,den gör som du vill,så den matchar bakgrunden.Ska den vara så som hos mej,måste den sparas i png.
Ja,det var kanske krånglig förklaring,men om det är något,finns jag på bubbelgum49@telia.com.kram marita

Mormor S sa...

Ja nog snöar det alltid, varje dag. Usch.
Jag funderar nog också ibland att flytta ut i skogen men samtidigt vet jag inte än om jag skulle trivas där. Min mormor bodde i en stuga i skogen alldeles för sig själv och jag åkte till henne jullov, påsklov och sommarlov och bodde hos henne hela loven och jag trivdes jättebra där.
Är det mönstret på virkade kakor från Atelje Margareta du beställt. Det ser roligt ut och mycket fina kakor. Jag virkade några muffins eller cup cake för något år sedan och det var roligt att göra som omväxling.
Ha det bra och kramar från Siv

Britt Inger sa...

Antar att varit ute med hunden nu :) Ja du, det är inte lätt att veta om man gör rätt när man flyttar. Du ska se att det kommer att kännas bra när det blir vår o sommar :) Den ena blomman efter den andra slår ut.... Doften, fåglarna o solen... Ljuset är nog det vi saknar mest på vintern tror jag. Iaf gör jag det. Så var inte ledsen, det kommer snart att kännas bra igen. Hade själv en så´n där "grå inombords" dag för ett par dagar sedan. Hela världen är ju gråtonad nu för tiden. Tur vi har varandra på bloggarna :)
En fråga.... Är du duktig på engelska eller kan man ha ps på svenska ?

Kram på dig :)

Anonym sa...

Kanske är det all snö och kyla som gör att du känner dig osäker på ditt boende. Kanske bara en period av undran just nu. Annars passar det dig kanske inte att bo så isolerat. Men vi har ju våra dåliga och bra dagar...Efter regn kommer solsken ...

kram

Evashusotorp sa...

Håll ut! Snart kommer ljuset åter , allt känns verkligen hopplöst den här årstiden, tror nästan alla blir lite nere nu.
Många Kramar Från
Eva

Ove "Gasfoot" sa...

Tjabba Maria!
Hur har vi det med koncentrationen idag? Det verkar som Du vore ganska deppig och lite virrig? Ta en lång promenad med Kajsa så smakar kaffet med 3 glas likör mycket bra efter hemkomsten och så blir det mycket roligare på torpet. (Fråga en ensling) Önskar dig en bättre dag i morgon än vad Du har idag. Kram på Dig från Norrbotten.
http://ovegasfoot.dinstudio.se/

Mita sa...

Det låter deppigt här.Jag tror det är mycket vädret som gör det. Man mår sämre både till kropp och själ.
Allt känns lite ljusare när det börjar väckas till liv ute. Det är inte lätt att vara ute och gå nu,halkigt och moddigt.Jag har lätt för att få stressfrakturer i fötterna,så det är jättejobbigt. Längtar verkligen efter ett annat väglag.
Jag är också lite av ensamvarg. Har inget behov av stort umgänge. Bara jag har mina nära och kära att träffa.
Du verkar vara så duktig med datan och fixa och trixa,då flyger timmarna iväg. Flink med handarbete också. Man blir allt lite avundsjuk,*ler*
Ha det gott vännen,och sköt om dig,
Varma kramar!

Lillemor sa...

Du ska se att allt kommer och kännas bättre när det blir vår och sommar för dig.
Fin promenad bild. Vad duktig du är med handarbete, höll på mycket förr men tycker inte att det är kul längre
Ha en skön kväll
Kram

Gilla sa...

Med sånt väder som vi har haft idag kan man bli deppig för mindre. Det har blivit plusgrader och då blev det dimmigt och snön håller på att töa bort. Inte kul alls.

Svar: Det var ju fiffigt att säga att din vovve blev nosig, när det är snö ute. Precis som Noack. Det blev inte så mycke nosigt idag eftersom jag höll honom i kopplet när vi var ute. Ville inte att han skulle springa upp i snöhögarna.

Ha det allra bäst.

Kram/Gilla

Ruth sa...

Kan vara jobbigt med våra vintrar när det kommer så mycket snö som skall tas omhand. När sommaren kommer så kommer du på andra tankar, då njuter du bara. Vovven letar nog efter en mus eller sork i snöhögen, det är en stor sysselsättning för många hundar. I kväll skall jag titta på Fångarna på Fortet. Ha en mysig kväll framför TVn eller PSP- programmet. Fint inramat foto !
Kramen

ansepanse sa...

vi bor ju på landet men ändå inte inne i skogen, konstigt nog har jag en dröm och en längtan att också få komma undan ännu längre bort, långt in i skogen, tittade också på let's dance igår och tyckte att det var ganska kul
kramar

Lena sa...

Va kul att du hittade till min blogg. har kikat runt lite hos dig och hit återkommer jag gärna:)


Kram

Lena

Anonym sa...

Säjer som dom andra. Bara våren kommer så får vi hoppas du känner att det var rätt att flytta till Torpet. Känner du inte det så får du kanske tänka om. Under tiden så får du roa dej med våra bloggar och ditt bloggande och pysslande med bilder som du är så duktig på.
Här har det regnat hela dagen som bara den. Nu tar det på snön du.
Ha det nu bra KRAM

Cina sa...

även jag säger vänta det kommer en VÅR är väl inget kul att bo någonstans igentligen när det är vinter. ja skulle mer än gärna flytta ut i skogen men säkert skulle jag längta till stan när vintern kom...
Man har sina dåliga dagar.
Nääää snart har vi VÅR!!!

Kramen på dig!

diana sa...

Kanske känns det bättre framåt våren. De där kakorna ser hemskt goda ut ;)

ansepanse sa...

godmorgon vännen - hoppas du får en fin söndag
kramar

Fenixmonas sa...

Nej, det är ju inte lätt för man kan inte flytta ifrån sig själv, även om man så skulle velat...Vårt mående kommer ju inifrån oss själva och påverkas inte av var vi bor...Jovisst, man kan ju vantrivas med sitt boende, fast det tror jag inte att du gör. Jag mår alltid dåligt vid den här tiden och fram till våren...men har lärt mig att vara lite förutseende, i år åker jag ner till puerto Rico för en veckas solinjektion...det brukar räcka för att jag ska orka se det positiva runt omkring igen! Jag är mycket beroende av ljus...tror jag har den mest upplysta lägenheten i hela vårt bostadsområde...Kramiz!!!

marita sa...

Hej igen
Jag har kikat på din andra sida,den blev jättefin.
Du frågade hur man man spegelvänder en bild,du går bara till bild,då kommer det upp en lång ruta,där går du bara till spegelvänd.Men då hamnar bilden i nederkant,trycker du spegla,så hamnar den på motsatta sidan,på exakt samma plats.Konstigt att min mail inte funkade,det är den mail som jag ser om det kommer något mail,en liten hund hoppar fram och nästan skrämmer livet av mej*L*.Som jag ser det så har jag skrivit rätt,så lustigt är det.Hoppas jag kunnat hjälpa dej.Glömde igår,du har gjort jättefina bilder,och jag hoppas verkligen du inte blir sjuk.Här är det plusgrader,snön har förvunnit till hälften,och det är halt ute,ingen ordning på någonting.kram,kram marita

Doris sa...

Tja,människor är ju olika,jag skulle vilja flytta till stan ...
Sköt om dig!
Kram

Myricas Farmor sa...

Ja man får verkligen se sej för när man är ute.
det går mot ljusare tider med fågel song och blommor.
Ha det gott
kram

Marias Hörna sa...

Hej på dig vännen. Tittar in för att hälsa på. Varit dåligt med bloggande ett par dagar för egen del. Du vet att det händer alltid något speciellt varje dag. Kanske inget stort men alltid något om man tänker efter att glädjas åt. Fast visst vissa dagar är mer "trista" än andra. Jag kan känna lite höglöshet ibland. Men jag tror på orden "Fånga Dagen..." det ligger mycket i detta. Nu vill jag att du skall göra dig en riktigt go dag. Kramar från Maria

Herr Nilssons Fru sa...

Vi känner alla så där ibland...tristess...ja du har du ju sett hos mig oxå. Då spelar de ingen roll vad man bor, fast flytta till lägenhet...njä de skulle du nog ångra..jag skulle inte kunna tänka mig de jag älskar friheten på landet. Men vi är alla olika.
Nu är de halt uch ja skönt då att kunna släppa jyckarna på egna upptåg så man slipper bli omkulldragen..de e en fördel med landet de.
Ha en skön dag, hoppas solen lyser på dig oxå idag. Kramiz Anki

Lady Gaggig sa...

Jag kan ha fel....men ofta tycker jag mej höra att människor i stan också känner sej hemskt ensamma.
Visst ser dom folk och bilar, men inte alltid man möter någon som hälsar ändå?
Själv är jag en människa som aldrig skulle trivas i stan. Ljuden, osen, bilarna...allting gör mej bara stressad...

Tänk på den dag då du ser den första tussilagon i dikeskanten...vi är snart där!
Och tills dess får vi hålla ut med roligt handarbete och våra goa djur!
Tror nog du har gjort rätt.

Förlåt en nyfiken fråga....Hur långt har du till dina närmsta grannar?

Kram på´re!
Jenny