onsdag 12 januari 2011

Go kväll....

Dagen har gått idag också. Tog en promenad till brevlådan i hopp om att garnet hade kommit men inte idag heller. Grannfrun kom bort en stund o vi tog en kopp kaffe, trevligt med en pratstund. Lite fotografering blev det också på f.m för solen sken så gott. Det varade inte så länge men vi konstaterade att den ljusa delen av dagen blivit längre. Vi alla behöver det nu, lite ljusterapi.



Jag gjorde för flera år sedan ett tittskåp med mina dockskåpsdockor. Dockorna har jag vårdat ömt för det är ju en del av min barndom.


 Kajsa blir alltid skendräktig när hon löpt. Mjölkproduktionen kommer också igång när hon då har nedkommit med bebisar. Hon har en kudde som hon själv tuttar på och en katt som tuttar på henne. Jocke som alltid har sett Kajsa som sin mamma kom på detta att hon hade mjölk, han var inte gammal när det hände första gången. Ja nu är katten 4 år o tuttar fortfarande när han får lov.


Det har hänt att jag sagt till henne, nä men Kajsa det där går inte, då blir hon lite förlägen o går så det har jag slutat med. Ja han får väl tutta om nu hon tycker så.

Ha det nu så gott där ute i stugorna, trevlig kväll o en god natts sömn önskar vi från torpet/kramizar


Myspace Comments, Funny Comment Codes, Animations, Comment Glitters, Glitter Graphic s, Pictures, Graphics for your myspace profile and myspace comments at superhotfile .com






17 kommentarer:

Mormor S sa...

Vilket fint tittskåp du gjort. Om jag hade tänkt på det ändå.Det hade varit roligt att ha haft ett sånt med smådockor barnens små dockor i.
Härlig katt som tuttar på hunden. Låt katten hålla på så länge det varar (tycker jag)

Fy katten vad halt det är. Vi har en väg till Konsum som alla går på det här området och där finns inte ett sandkorn. Dom kanske värvar till akuten eller vad dom håller på med.

Ha det bra och kramar från Siv

marita sa...

Tjusig bild,väldigt fint tittskåp också.Tack för din kommentar hos mej,jag har skrivit ner vad som hände i min blogg.Låt dom vara,kan väl inte skada?Jag hade en katt en gång,som gärna ville tutta på mej,men det gjorde liksom ont,så jag försökte få honom att tutta på något annat,han blev lite sur,men det gick över*L*.Ha det så gott i kväll.kramiz

Lillemor sa...

Vilket fint tittskåp.
Låt katten hålla på och tutta så länge Kajsa går med på det.
Så fina foton
Ha en skön kväll
Kram

Marias Hörna sa...

Hej i torpet. Underbart tittskåp. Ja låt katten hålla på. Tycker nog att det är mysigt båda två :) Ha de så gott fr. Marias Hörna

ansepanse sa...

vilka sötnosar! att en katt kan dia en skendräktig hund, vilket fint tittskåp du har gjort
ha en fin kväll - kramar

Gilla sa...

Så läckert tittskåp du har gjort av dina minnen. Jag håller ju på just nu och delar med mej av mina, men inte på bild.

Så fint det ser ut med kissen som smakar på mjölken vovven har. Härligt! Här kan man inte ta det negativt med frasen SOM HUND OCH KATT.

Kram/Gilla

Ruth sa...

Gillar din nya bakgrund skarpt, mycket duktigt av dig GRATTIS !
Så gulligt ditt tittskåp är, roligt att sakerna är så väl bevarade en älskad klenod som kan gå i arv.
Jobbigt med skendräktighet, det finns medel att få av veterinär för att få bort detta beteende och det heter Gallastopp, rätt dyrt iofs. Katten förstärker beteendet, du får sätta på vovven en tröja så den inte kommer åt så går det snabbare över.
Kram vännen.

Mita sa...

Myspysigt för både kissen och vovven med tuttandet. Underbart fint med tittskåpet,och visst kommer ljuset tillbaks mer och mer,
Sköt om dig vännen,
Kramiz!

Anonym sa...

Gulligt dockskåp du gjort. Ett bra knep för skendräktighet är mycket motion för Kajsa. Sen att Jocke tuttar på Kajsa gör att hennes mjölkproduktion ökar istället för att minska. Kanske ett litet tips i all vänlighet.

Anita sa...

Hej Maria och tack för ditt besök på min blogg. Måste berömma din blogg ... så jättefin.
Blev också väldigt imponerad av tittskåpet. Det är alltid roligt att stå och granska såna för de väcker alltid några minnen till liv. Den dalablå färgen du har i ditt tittskåp fick mig att minnas ett bord vi hade hemma i Dalarna där jag är uppvuxen. Gör du många såna eller är det något du börjat med nu???
Din blogg är så trevlig så jag kommer gärna igen !!!
Stor kram från mej !!! //Anita

Fenixmonas sa...

Så fint du ordnat för de gamla dockorna, himla kul att ha sådana kvar! Jag hade också en sådan vovve och min stora kisse hade sötebrödsdagar när mjölken rann till...Jättefin bild! Kramiz

Herr Nilssons Fru sa...

Om jag hade kunna sträcka in handen i datorn hade jag gjort de och haft dina dockor i handen en stund. Tänk att du sparata dem, varför gjorde inte jag de??? ja de frågar jag mig ibland. Fint har du gjort för dem oxå.
Jag har många dockor (porslinsdockor mest) men de där jag lekte med som redigt liten, de finns inte kvar i mina ägor. Snyft.

Men oj, kissen o hunden...jösses vad sött, helt otroligt att de funkar ju.

Kramiz

Anonym sa...

Men så härligt med katten som tuttar på hunden...fniss. Så sött....

kram

Evashusotorp sa...

Ja visst är det härligt att det blivit ljusare, inte så många minuter längre dag men jag inbillar då mig att det är ljust mycket längre nu.
Ha det fint!
Kram
EVA

"Lillagul" sa...

Vilken fin bakgrund du har trixat till på bloggen !
Här har solen försökt lysa idag , men det har gått så där på grund av dimma :(
Vacker rimfrost på träden har det blivit i alla fall :)

Doris sa...

Gulligt att hunden och katten år såå sams.
Sicket fint tittskåp du har gjort.
Sköt om dig !
Kram

Myricas Farmor sa...

Fin vinter bild du tagit och vilket gulligt tittskåp du gjort, kan förstå att du är rädd om dockorna.
Ha en god helg
kram